Kanskje er dette året i ditt liv som du kan gå blant verdens høyeste fjell!

Kanskje er dette året i ditt liv som du kan gå blant verdens høyeste fjell! Det blir gammel granitt, sprø is, bunnløs puddersnø, turer i noe av det fineste og villeste, kvasse tinder, bålkos og svette! Dette er noen smakebiter av eventyropplevelsene på Basecamp Mt. Everest.

NTB 1591309171
Du vil få
oppleve
 • Nord Europas høyeste fjellmassiv
 • Jotunheimen til alle årstider
 • Klatring ute/inne
 • Ski og brett
 • Skredlære/skredkompetanse m/øvelser
 • Kameratredning skred og vann
 • Høgfjellskompetanse for trygg ferdsel
 • Brattkort
 • Kite
 • Elvekajakk
 • Bretur
 • Isklatring
 • Terrengsykling
 • Downhillsykling

Den gode følelsen

På høsten blir det fjell, skog og vann. Bretur og toppturer til fots i Jotunheimen, blant Norges 2000 meterstopper. I fra den stille rolige og gode følelsen ved bålet, blant gode venner til å få en hjelpende hånd opp den siste bratte kneika før du når toppen.

Vertikalt fokus

Klatring, rappellering, terrengsykling og elvepadling skal vi også prøve. Alt handler om å spille på lag med tyngdekraften, naturen, balansen og de andre i klassen!

Nært naturen

Valdres folkehøyskole ligger fantastisk til for de aktivitetene vi skal holde på med! Med Jotunheimen, Hemsedalsfjellene og Stølsvidda som lekeplass er det kort vei å dra. Klatrefeltet Flaggfjell liger bare 5 min gange fra skolen, og med et stort buldrerom på skolen, får vi brukt dagene godt!

Reise

Himalaya - Nepal - Everest Basecamp

Bli med på trekking blant verdens høyeste fjell! Målet er Everest Basecamp og fjellet Kala Patar. Gå langs de gamle stiene og ferdselsårene inn i Sherpane sin verden. Får å nå målet er ikke bil eller buss noe alternativ. Langs ruta vi går er det ikke veien og den eneste måten å komme seg fra landsby til landsby er til fots. Hester og etter hvert yakokser er det eneste utenom beina som duger her!

En slik tur er en het unik mulighet for å oppleve tynn luft, skue opp på verdens høyeste fjell, Mt. Everest og oppleve Sherpanes kultur på nært hold!

Vi ønsker å gi noe tilbake til folket når vi får lov å bruke landet. Bli med på å hjelpe barn og ungdom som en del av turen. Vi støtter barnehjem med hjelp til oppussing, bøker, undervisning og mat.

Alpene - Østerrike - Schladming

Schladming som arrangerte alpint VM 2013 byr på bakker i verdensklasse! Park, pudder og flotte løyper. Mange lokalkjente skilærere er med oss og hjelper til for at alpeturen skal bli en uforglemmelig opplevelse. Vi får også mulighet til å gå topptur i området som gir unike muligheter for fantastisk skikjøring og mektige naturopplevelser blant Østerrikes høyeste fjell!

Økonomi og kostnader

Kost og losji
Kr. 83 000,-
Kost/losji dekker hus og mat i den tiden skolen er åpen.
Felleskostnader
Kr. 16 000,-
Valgfag, fellesturer, utstyrsleie, likt for alle linjer
Linjekostnader
Kr. 55 000,-
Dekker alt på reisene for denne linja

Hva koster det egentlig?

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole, enn å bo på hybel og betale maten selv. Se regneeksemplet nedenfor:

Skolekostnader pr mnd (kost, losji, reise)Kr. 15 400,-
- Støtte fra Lånekassen pr mndKr. 13 791,-
Du må dekke selv pr mndKr. 1 609,-

Mer informasjon

Vi har samlet all praktisk informasjon om økonomi, forsikringer og andre viktige ting på en felles side. På Lånekassens nettsider kan du også finne mer informasjon og søke om støtte.

Vakkert, spennende, utfordrende

Søk nå
Mg 7097 Expanded