Ønsker du å fly over noen av de fineste stedene i verden, i tillegg leke deg i pudder skolens bakgård Jotunheimen? Den utrolig populære paragliderlinjen har klart å gjøre drømmer virkelig år etter år. Vi skal klyve kvasse tinder, sitte rundt bålet med gode venner, og fly over verdens fineste landskap i Norge, Hellas og Sør-Afrika.

Her: Kari sjekker linene før siste kveldstur i Drama, Hellas

Paralinerfinal2

Ingrid koser seg over Sedgefield, Sør-Afrika

Parainfinity3 M Tekst
Du vil få oppleve
 • Spektakulær flyging med paraglider
 • Randonee - toppturer på ski eller brett
 • Paraglidertur til Hellas
 • Studietur til Sør Afrika
 • Friluftsliv Jotunheimen
 • Fallskjermhopp
 • Bistandsarbeid
 • Strikkhopp
 • Brevandring
 • Kiting på vidda
 • Tinderangling
 • Stisykling
 • Snøhuletur
 • Paintball
 • Juving
 • Klatring / Brattkortkurs
 • Gokart
 • Kitekurs
 • Skredkurs
 • Paraglider sertifikat

Tinderangling

Fra himmelhøyt til luftig.

I taulag skal vi krysse isbreer og bestige kvasse tinder i Jotunheimen.

Her: Paragliding-klassen på Veslebjørn i vest-Jotunheimen

 

Valdres Folkehogskole Paragliding Klatretauene

Bli med å fly!

Skolen ligger perfekt til for å få de vakreste flyturene.

Her: Henrik i skolebakken

Valdres Folkehogskole Paragliding Klatresko

Å gjøre drømmen

Ønsker du å sveve over noen av de fineste stedene i verden, i tillegg leke deg i pudder skolens bakgård Jotunheimen? Den utrolig populære paragliderlinjen har klart å gjøre drømmer virkelig år etter år. Vi skal klyve kvasse tinder, sitte rundt bålet med gode venner, og fly over verdens fineste landskap i Norge, Hellas og Sør-Afrika.

Ville reiser

Vi skal reise både høyt og lavt i det kontrastfylte Sør-Afrika! Opplev ville eksotiske dyr og vill eksotisk natur. Opplev nære møter med lokalbefolkningen og gjør spennende aktiviteter med dine klassekamerater.

Passer linja for deg?

Det kreves ingen forkunnskaper eller erfaringer for å starte på Paragliding - Det indiske hav, men du må være  engasjert og motivert for å prøve en hel del ulike aktiviteter! "Kanskje du har en drøm om å bestige en fjelltopp, pakke ut vingen, spenne på deg seletøyet, og løpe ut i fritt svev, høyt over bakken?
Nå har du sjansen!"

Reis

Sør-Afrika

Reisen vår til Wilderness i Sør-Afrika er en spennende blanding av naturunderverk og adrenalinfylte opplevelser. Med robuste klipper langs kysten og vidstrakte sletter innover i landet, får du oppleve landet gjennom en uforglemmelig reise.

Med paraglider kan du sveve over fantastiske landskapet og oppleve friheten og den panoramiske utsikten. Her kan du også få oppleve muligheten til å fly over hvaler og delfiner som leker seg i bølgene langs kysten. Etter flere timer i luften flyvende sammen med ørner og dine klassekamerater, kan du lande på stranden. Alt ligger til rette for en uforglemmelig paraglideropplevelse.

For et ekstra adrenalinkick vil vi hoppe i fallskjerm, og vi gjør verdens høyeste strikkhopp, i fra den berømte brua Bloukrans Bridge.

Midt blant disse adrenalinfylte aktivitetene gir Addo Elephant Park en rolig kontrast. Safariutflukter lar deg observere elefanter og variert dyreliv i sitt naturlige habitat, og viser frem Sør-Afrikas rike biodiversitet.

En reise til Sør-Afrikas villmark er en utforskning av kontraster – mellom spenningen ved ekstremsport og roen ved å observere dyreliv i sin ville skjønnhet. Det er en invitasjon til å utfordre personlige grenser både i luften og på bakken, alt innen den fantastiske kulissen av Sør-Afrikas natur.

Cape Town, Sør-Afrika, der den pulserende energien i byen møter skjønnheten i naturen. Du tar del i verdens største ungdomsorganisasjon, YMCA, sitt arbeid blant ungdommer som har utfordringer i sine liv. Her kan du oppleve sterke møter med inntrykk du med deg i lang tid etterpå, og som kanskje endrer din oppfatning og skaper takknemlighet i eget liv.

Vi skal besøke Robben Island, der Nelson Mandelas kamp for frihet kan føles i fengselsveggene. Dette er mer enn bare en historisk plass; det er en sterk fortelling på hva det kan kreve i stå i frihetskamp.

Vi drar til Cape Point, Afrikas sydligste punkt, der de robuste klippene møter både det uendelige Atlanterhavet og Det Indiske hav.

Vær klar for et fortryllende eventyr på Boulders Beach. Du vil også oppleve et dykk i krystallklart vann i snorklingsekspedisjon midt i tangskogen. Hjemmet til seler, fargerike fisk og et blomstrende økosystem gir tangskogen en unik tredimensjonal habitat som gir ly og et hjem for ulike marine livsformer. Forestill deg å fange den perfekte bølgen på verdenskjente surfesteder, kjenne adrenalinet mens du prøver bølgene under den afrikanske solen.

Table Mountain, som står stolt som et ikonisk symbol på Cape Town, lokker eventyrere med sin magnetiske tiltrekning, og er kjent som en av de nye 7 underverker.

Folkehogskole Valdres Topptur

Hei!

Jeg er Hannes og er linjelærer for Paragliding - Det indiske hav. Dette bildet er tatt for 12 år siden, jeg ser nesten like ung ut i dag, har bare litt mindre hår, men mye mer erfaring :)

Dette året vil du bli utfordret på å teste dine egne grenser, og oppleve mestring sammen med gode venner.

Jeg er utdannet adjunkt med tillegg, faglærer i idrett og kroppsøving med fordypning i friluftsliv. Grunnfag i psykologi og samfunnsfag. Befalsutdannig/Lederutdanning. Utdannet instruktør i paragliding med sertifisering for å undervise.

Klatreleder inne, PADI dykkesertifikat

Hannes Sveinsson

Økonomi og kostnader

Kost og losji
Kr. 83 000,-
Kost/losji dekker hus og mat i den tiden skolen er åpen.
Felleskostnader
Kr. 16 000,-
Valgfag, fellesturer, utstyrsleie, likt for alle linjer
Linjekostnader
Kr. 55 000,-
Dekker alt på reisene for denne linja

Hva koster det egentlig?

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole, enn å bo på hybel og betale maten selv. Se regneeksemplet nedenfor:

Skolekostnader pr mnd (kost, losji, reise)Kr. 15 400,-
- Støtte fra Lånekassen pr mndKr. 13 791,-
Du må dekke selv pr mndKr. 1 609,-

Mer informasjon

Vi har samlet all praktisk informasjon om økonomi, forsikringer og andre viktige ting på en felles side. På Lånekassens nettsider kan du også finne mer informasjon og søke om støtte.

Velkommen til et fantastisk år

 

Søk nå
Valdres Folkehogskole Paragliding Venner