X-SPORTS

ALT OM LINJA

X-sports New Zealand tester råskapen din. Et bredt spekter av actionfylte aktiviteter vil pushe grensene dine og pumpe blodårene fulle av adrenalin. Landets høyeste fjellvillmark, Jotunheimen, er vår leikegrind dette året. Brede smil og et fartsfylt skoleår venter i vintereventyret.

Reis

New Zealand + Alpene

Fokus

Action

Varierte utfordringer


X-Sports byr på store variasjoner. Det blir brusende moro i elven med kajakk og flytende svinger på longboard. Vi mister bakkekontakten i klatreveggen og med stisykling blir det slitsomme motbakker, uforglemmelige stier og dristige nedkjøringer. Det blir langturer i villmark med overnattinger i telt, hytte og snøhule. Dere skal utvikle dere til å gjøre smarte og trygge avgjørelser i utfordrende terreng og situasjoner, ikke minst når dere skal overnatte alene på solodøgn.

Priser

Kost og losj
83 000,-
Kost/losji dekker hus og mat i den tiden skolen er åpen.
Felleskostnader
16 000,-
Felleskostnader dekker bl.a utstyrsleie, kopiering, valgfag, fellesfag, fellesturer
Linjekostnad
55 000,-
Linjekostnader dekker bl.a. alle turer innland/utland, aktiviteter, instruktører, utstyrsleie

Studiereise

New Zealand er definitivt landet for de som søker det ekstreme. Det er også et land med vakker og variert natur med majestetiske fjell, tropiske skoger og turkisfarget hav.

Dagene er fullspekka med aktivitet, og du får blant annet utfordret deg både i høyden og i det våte element. Vi skal blant annet rafte verdens høyeste kommersielle foss, surfe og bade i Stillehavet og det blir sosiale kvelder med klassen. Gjennom reisa vil du oppdage og lære mer om hvordan urbefolkningen, Maoriene, preger nåtidens New Zealand.

En variert, opplevelsesrik tur der du får testet dine grenser og utforsket et av verdens fineste land

Snø og ski


Vintereventyret i Valdres byr på uendelige skimuligheter! Det blir både toppturer i høyfjellet og skikjøring og jibbing i Valdres alpinsenter. Kiting på snø blir et høydepunkt i løpet av vinteren! Du får lære om skred og trygg ferdsel i vinterfjellet. Det blir vinterturer med overnatting i både snøhule

Passer linja for deg?

Dette er linja for deg som er klar for å pushe grenser, vil kjenne adrenalinet bruse i kroppen, leike i Jotunheimen, og vil prøve deg på de kuleste aktivitetene som finnes. X-sports er linja der råskapen blir testet! 

Tenker du aktivitetene kan bli for krevende for deg? Slapp av! På linja handler det ikke om prestasjon, og det vil bli tilrettelagt slik at hver enkelt elev blir utfordra ut fra sine forutsetninger. 

Spørsmål om linja?

Send en mail til linjelærerne, Sigbjørn eller Kjetil

Sigbjørn Rødstøl

Sigbjørn Rødstøl

Linjelærer Idrett - Piste - Sør-Afrika