EKSOTISK FRILUFTLIV

ALT OM LINJA

Eksotisk friluftsliv er linja for deg som ønsker spennende opplevelser i norsk natur. Overnatt høyt over bakken i hengekøye, eller nyt utsikten fra luftige tretopptelt. Et annerledes år med eksotiske turer i Norge. Bli med til Karibien og opplev frodige og fargerike Costa Rica.  

Reis

Karibien - Costa Rica

Fokus

Turglede

Utfordre deg selv!

Du får oppleve spennende aktiviteter og friluftlivseventyret Valdres med storslagen natur som klasserom. Fartsfylt snørafting, kriblende brevandring i taulag på blåisen, kulinarisk bålmat, spenstige fjellturer, tindrende måneskinnsturer, overnatting i tretopphytte, ski/snowboard i alpinbakkene, sosiale hytteturer og kanoturer på blikkstille vann til skjulte perler. Du får lære/utvikle spansken din gjennom en muntlig tilnærming av språket. Du får prøve deg på solodøgn ute i villmarka og nyte koselige skiturer med bål.

 

Priser

Kost og losj
83 000,-
Kost/losji dekker hus og mat i den tiden skolen er åpen.
Felleskostnader
16 000,-
Felleskostnader dekker bl.a utstyrsleie, kopiering, valgfag, fellesfag, fellesturer
Linjekostnad
55 000,-
Linjekostnader dekker bl.a. alle turer innland/utland, aktiviteter, instruktører, utstyrsleie

Studiereise

Costa Rica er et eldorado for eksotisk friluftsliv. Landet ligger i Mellom-Amerika med Stillehavet på den ene siden og det Karibiske havet på den andre. På denne turen skal vi oppleve det beste Costa Rica har å by på og leve det costa ricanere kaller for "Vida Pura" som betyr "rent liv". Vi skal bo hjemme hos lokale bønder i San Carlos, vi skal praktisere spansk, plante ananastrær, melke kyr, kajakkpadle i lagunen mens apekattene følger nysgjerrig med fra trærne, vi skal rafte i elven Sarapiqui, besøke urfolk, drive frivillig arbeid og nyte dager med snorkling, dykking og bading på kritthvite strender.

Studieturen vil bli en unik og uforglemmelig miks av historie, kultur, naturopplevelser, sport og møter med mennesker. Det blir intenst, annerledes, kontrastfylt og spennende!

Venner for livet!

Vi skal opp på fjelltopper med spektakulær utsikt i Jotunheimen, finne veien i blåisen på breen mellom dype bresprekker, utforske kremen av nasjonalparker og ha lange hyggelige kvelder rundt det knitrende leirbålet, og få venner for livet. Vi overnatter på hytte, i telt, gapahuk og ikke minst under åpen himmel med utsikt til en milliard stjerner.

Passer linja for deg?

Dette er linja for deg som som ønsker spennende opplevelser i norsk natur. Overnatt høyt over bakken i hengekøye, eller nyt utsikten fra luftige tretopptelt. Et annerledes år med eksotiske turer i Norge.  

Spørsmål om linja?

Send en mail til linjelærer, Stein

Stein Gunderhuset

Stein Gunderhuset

Permisjon 2023/24