IDRETT PISTE

ALT OM LINJA

Idrett-Piste er er linja med mangfold av idretter og aktiviteter. Her får du uforglemmelige dager på snø i et av Norges mest snøsikre områder. Det blir mestringsfølelse i topp moderne ball- og klatrefasiliteter i Valdres Storhall. Du skal få kjenne bruset av adrenalinet både i elvekajakken, på surfebrettet og downhillsykkelen!

Reis

Sør-Afrika + Alpene

Fokus

Aktivitetsglede

Idrett og aktivitetsglede

Høsten starter med et smell med rafting i Sjoa! Du får testet høyden når du henger i klatretauet i fjellveggen. Det blir moro med klassen gjennom forskjellige idretter. Du får rushet ned smale sykkelstier i Norges ledende downhill anlegg i Hafjell Bike Park. Det blir turer i Norges høyeste nasjonalpark, Jotunheimen.

Høsten rundes av med brusende dager i elvekajakken. Vi har med noen av Norges beste kajakkpadlere og avanserer raskt fra flatt vann til Valdres sine villere stryk. Mens resten av Norge møter den gråe november drar vi til Sør-Afrikas fantastiske natur og aktiviteter.


Ski, vinter og snø

Så fort snøen kommer i Valdres tar vi i bruk skia og du kan finpusse både sving- og hoppteknikk med telemark, alpint og snowboard. Vi har Valdres Alpinsenter kun noen kilometer fra skolen, og der har du mulighet til å stå på ski flere dager i uka.

Vi lager også skøytebane på skolen hvor du kan spille ishockey i undervisning eller i flombelysning på kvelden. Valdres har 1300 km med flotte preparerte skiløyper, og for deg som ønsker å suse innover viddene kan du velge langrenn valgfag. Spennende og sosiale hytteturer blir også en del av året.

Dette er vinteren der skia/brettet fort kan bli din beste venn.

 

Priser

Kost og losj
83 000,-
Kost/losji dekker hus og mat i den tiden skolen er åpen.
Felleskostnader
16 000,-
Felleskostnader dekker bl.a utstyrsleie, kopiering, valgfag, fellesfag, fellesturer
Linjekostnad
55 000,-
Linjekostnader dekker bl.a. alle turer innland/utland, aktiviteter, instruktører, utstyrsleie

Studiereise

I vinterhalvåret tar vi en liten pause fra ski og snø og drar til Sør-Afrika som er et fantastisk område med mange spennende aktiviteter. Der skal du oppleve rushet av verdens høyeste strikkhopp, finne flyten på surfebrettet i Det Indiske hav og gå i Nelson Mandelas fotspor på historiske Robben Island. Pushe grensene når du skal hoppe i fallskjerm og vandre i mystisk kalkgrotte i Cango Caves. Vi vil bli kjent med hverandre og lokalbefolkning gjennom kulturmøter og idrett, besøk på KFUK/KFUMs arbeid i Cape Town og bli kjent med regnbuelandets historie før og etter Apartheids fall. Ett av høydepunktene er fotballkamp mot lokale lag.

Vi skal hilse på hvithaien når vi dykker i Det Indiske hav og surfe på perfekte bølger i Atlanterhavet. Du skal også oppleve det mangfoldige dyrelivet Afrika har å by på safari. Vi utforsker Cape Town med de store kontrastene mellom fattig og rik, og vi besøker townships for å få et nært og gripende møte med lokalbefolkningen. Vi kommer også til å få muligheten til å gi noe til de som virkelig trenger det, med vårt eget bistandsprosjekt.

Pudder i Alpene


I januar reiser vi til Schladming i Østerrike for å finne større skianlegg, brattere bakker og dypere pudder. Der har vi seks dager med intensiv ski-/brettkjøring.
Mulighetene er enorme med gondoler og heiser helt fra 745 - 2015 moh med nydelige  og varierte løyper hele veien ned. Ofte ligger snøen dypt og terrenget ligger til rette for avhengighetsskapende svinger i pudder.

 

Passer linja for deg?

Liker du lange dager i bakken, pudder til knærne, variert aktiviteter og idrett, liker du naturen men vil sove under tak om natta, liker du å leke med ball, og spille andre gode - da er denne linja for deg!

Spørsmål om linja?

Send en mail til linjelærer, Sigbjørn

Sigbjørn Rødstøl

Sigbjørn Rødstøl

Linjelærer Idrett - Piste - Sør-Afrika