IDRETT PISTE

ALT OM LINJA

Får du aldri stått nok på ski? Liker du mye ballspill? Frister nye øvelser, utfordringer og opplevelser? Kanskje liker du å være ute i naturen, men vil helst sove inne om natta? Da er dette linja for deg!

Reis

Sør-Afrika + Alpene

Fokus

Aktivitetsglede

Idrett og aktivitetsglede


Vi starter året med mye aktiviteter ute. Vi har fotball- og sandvolleybane på skolen, og vi har en flott idrett- og klatrehall rett i nærheten. For ikke å glemme nydelig natur med skog og fjell. Du får prøve elverafting i Sjoa, fargerik paintball, klatring både ute og inne, stisykling, fjellturer og andre adrenalinfylte aktiviteter.

Før snøen kommer er vi mye i gymsalen og spiller volleyball, innebandy, fotball og andre idretter du kanskje ikke har prøvd. Vi vil også sette noe fokus på gøy og variert grunntrening.


Ski, vinter og snø


Allerede tidlig på høsten tjuvstarter vi skisesongen på Galdhøpiggen sommerskisenter.

Så fort snøen kommer i Valdres tar vi i bruk skia og du kan finpusse både sving- og hoppteknikk med telemark, alpint og snowboard. Vi har Valdres Alpinsenter kun noen kilometer fra skolen, og der har du mulighet til å stå på ski flere dager i uka.

Vi lager også skøytebane på skolen hvor du kan spille ishockey i undervisning eller i flombelysning på kvelden. Valdres har 1300 km med flotte preparerte skiløyper, og for deg som ønsker å suse innover viddene kan du velge langrenn valgfag. Spennende og sosiale hytteturer blir også en del av året.

Dette er vinteren der skia/brettet fort kan bli din beste venn.

 

Priser

Kost og losj
75 000,-
Kost/losji dekker hus og mat i den tiden skolen er åpen.
Felleskostnader
15 000,-
Felleskostnader dekker bl.a utstyrsleie, kopiering, valgfag, fellesfag, fellesturer
Linjekostnad
48 000,-
Linjekostnader dekker bl.a. alle turer innland/utland, aktiviteter, instruktører, utstyrsleie

Studiereise

I vinterhalvåret tar vi en liten pause fra ski og snø og drar til Sør-Afrika som er et fantastisk område for mange spennende aktiviteter. Der kan du oppleve strikkhopp fra verdens høyeste bru, surfing i Atlanterhavet, besøk på historiske Robben Island, hoppe i fallskjerm med panoramautsikt og mystisk grottevandring i Cango-caves. Vi vil bli kjent med hverandre og lokalbefolkning gjennom kulturmøter og idrett, besøk og bidrag på barnehjem, spennende strandidretter, sosiale happeninger med mer.

Ikke bare skal du dykke med hvithai i det Indiske hav og surfe på perfekte bølger i Atlanterhavet. Du skal også oppleve det mangfoldige dyrelivet Afrika har og by på på safari. Vi utforsker Cape Town med de store kontrastene mellom fattig og rik, og vi besøker townships for å få et nært og gripende møte med lokalbefolkningen. Vi kommer også til å få muligheten til å gi noe til de som virkelig trenger det, med vårt eget bistandsprosjekt.

Pudder i Alpene


I januar reiser vi til Schladming i Østerrike for å finne større skianlegg, brattere bakker og dypere pudder. Der har vi seks dager med intensiv ski-/brettkjøring.
Mulighetene er enorme med gondoler og heiser helt fra 745 - 2015 moh med nydelige løyper hele veien ned. Ofte ligger snøen dypt og terrenget ligger til rette for myke og herlige svinger i pudder.

 

Passer linja for deg?

Liker du lange dager i bakken, pudder til knærne, variert aktiviteter og idrett, liker du naturen men vil sove under tak om natta, liker du å leke med ball, og spille andre gode - da er denne linja for deg!

Spørsmål om linja?

Send en mail til linjelærer, Stein

Stein Gunderhuset

Stein Gunderhuset

Permisjon 2023/24