FRILUFTSLIV ADVENTURE

ALT OM LINJA 

Har du lyst til å oppleve variert friluftsliv året rundt? Vil du oppleve både fjellet og fjorden, skogen og breen? Er du klar for å kjøre på ski og bestige Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro? Da er denne linja noe for deg.

Reis

Tanzania + Kilimanjaro

Fokus

Friluftsliv

Aktivitet, stjernehimmel og turglede


Høsten er fylt med et mylder av ulike aktiviteter. Du får bestige spisse topper i Jotunheimen, padle havkajakk i bratte og dramatiske Nærøyfjorden, og oppleve eventyrisen på Svellnosbreen. Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen, gir deg spektakulær utsikt! Kjenn adrenalinet bruse i takt med elva på rafting i Sjoa, og opplev mestring når du klatrer i en av fjellveggene nær skolen. De fleste turene kombineres med teltliv, og når været er som best sover vi under stjernehimmelen etter en kveld rundt bålet.

Priser

Kost og losj
83 000,-
Kost/losji dekker hus og mat i den tiden skolen er åpen.
Felleskostnader
16 000,-
Felleskostnader dekker bl.a utstyrsleie, kopiering, valgfag, fellesfag, fellesturer
Linjekostnad
55 000,-
Linjekostnader dekker bl.a. alle turer innland/utland, aktiviteter, instruktører, utstyrsleie

Studiereise

I løpet av ukene i Tanzania kommer du til å oppleve litt av alt. Det er en annen verden. Alt i fra giraffene som står og tygger ute på savannen, til markedet i byen der alt fra fisk til vaskemiddel selges i løsvekt. Det er hundretusen nye inntrykk, og midt i alt det nye kommer du til å møte et åpent og imøtekommende folkeslag som alltid har god tid.

Du får også oppleve å presse deg selv til nye høyder, ved å bestige verdens høyeste frittstående fjell, Kilimanjaro, på 5895 moh. Turen til Kilimanjaro er en stor opplevelse, der du får vandre gjennom et helt unikt landskap som stadig endrer seg på vei mot toppen. Du vil bli mer sliten enn du noen gang har vært, samtidig som du opplever hvor langt du kan strekke deg ved hjelp av samholdet i gruppa og lykken ved å komme til neste camp. Og det er få ting som kan sammenlignes med mestringsfølelsen og gleden over å komme helt til toppen!

Utsikt til taggete tinder: snø, ski og pudder!


Valdres er et eldorado for vinteraktivitet, som topptur, langrenn, ski og brett. Jotunheimen er boltreplass for oss og du opplever gleden av pudder under skiene etter å ha kjempet deg til toppen. Du opplever fjellet fra alle sider, med snøhuletur og teltturer i sol, vind og snøfokk. Og få ting kan måle seg med gleden av å sette opp camp etter en lang dagsetappe på fjellski.

Kompetanse

Du vil i løpet av året få kompetanse blant annet i form av både våttkort og brattkort. Du vil også få erfaring som turleder, og lære å planlegge og gjennomføre din egen tur. Hvor går din drømmetur?

Det kreves ingen forkunnskaper eller erfaring for å kunne starte på Friluftsliv - Adventure - Kilimanjaro, men du må være aktiv og motivert!

Passer linja for deg?

Er du gira på variert friluftsliv året rundt, vil oppleve både fjellet og fjorden, skogen og breen, kjøre på ski og bestige Afrikas høysete fjell, Kilimanjaro - da er Friluftsliv Adventure linja for deg!

Spørsmål om linja?

Send mail til linjelærer, Marte.

Marte Myskja Sæterbø

Marte Myskja Sæterbø

Linjeleder Safari X