FREERIDE

ALT OM LINJA

Dette er linja for deg som elsker vinteren og ønsker å nå høye fjelltopper for å nyte lange nedkjøringer på ski! Vi har fokus på fartsfylte aktiviteter i et godt fellesskap med ski, toppturer, stisykling og surfing som hovedfokus. 

 

Reis

Portugal + Alpene

Fokus

Ski + topptur

Klar for å ha Jotunheimen som lekeplass et helt år?

Ved hjelp av ski og feller skal vi sammen oppleve storslagne utsikter og nedkjøringer mens vi bestiger flere av de høyeste toppene i Norge. Jotunheimen er og blir vår lokale lekegrind, men skitrekkene og fjellene i Hemsedal og Sogndal er heller ikke langt unna.

Ski- og toppturbaserte aktiviteter er vårt hovedfokus, men i løpet av året får du også prøve deg på en rekke andre varierte og spennende aktiviteter.

Priser

Kost og losj
75 000,-
Kost/losji dekker hus og mat i den tiden skolen er åpen.
Felleskostnader
15 000,-
Felleskostnader dekker bl.a utstyrsleie, kopiering, valgfag, fellesfag, fellesturer
Linjekostnad
46 000,-
Linjekostnader dekker bl.a. alle turer innland/utland, aktiviteter, instruktører, utstyrsleie

Studiereise

Portugal er et surfeparadis og et perfekt sted for å lære seg å surfe. Med endeløse strender mot Atlanterhavet pleier forholdene å være ypperlige når vi reiser ditt i november. I tillegg til minst 7 dager med surfeinstruksjon skal vi også teste super terrengsykling i området.

I januar drar vi til Alpene for å stå på ski ned store fjell med fantastiske muligheter for å bli bedre på ski i og utenfor løypene.

Skianleggene rundt Schladming byr på fantastisk skogskjøring og har et gigantisk nettverk av skiheiser. Her bor vi knappe 50 meter fra skitrekket! Så etter frokost er det bare å slenge skiene på nakken og gå de få meterne bort til gondolen som tar deg opp til over 2000 moh. 

Finn flyten på sykkel og surfebrett!

Før snøen faller skal vi utnytte det fantastiske stinettet vi har her i Valdres på sykkel. Vi leier gode fulldempede terrengsykler de ukene vi tilbringer på stier her i Valdres, og på turer til Trysil og Sogndal.

Vi skal også dra på surfetur til Portugal og Hoddevika, gjennomføre 3 dagers kitekurs, klatre ute og inne, og teste ut juving, paintball, gokart, bob, skeleton og isklatring. Du vil også få grundig undervisning innen skredvurdering, skiteknikk og turplanlegging. 

Passer linja for deg?

Dette er linja for deg som både aldri har syklet sti og surfet før, eller har god erfaring med begge deler. Du bør ha stått noe på ski før, men det kreves ingen erfaring med feller og toppturutstyr. Du bør være i grei fysisk form, motivert for å stå mye på ski, overnatte ute og innstilt på å gå oppover for å «earn your turns». 

 

Spørsmål om linja?

Send en mail til linjelærer Sindre

Sindre Balstad

Sindre Balstad

Linjelærer Freeride - Jotunheimen - Alpene