Om Valdres Folkehøgskole

Ditt år.
Som forandrer.

For deg vil dette året utgjøre en forskjell på: Venner, nettverk, hva du er dyktig på, hvilke verdier som er dine, finne ut hvilken utdannelse som passer for deg, utvikle relasjonell kompetanse og vite at du er OK. Vi har tro på våre elever, og vi har tro på det vi gjør.

Valdres folkehøgskole har over 100 års erfaring i å drive folkehøgskole og over 10.000 elever har gått ut fra skolen. Vi tror at det sterke engasjementet for å lage et fantastisk år for elevene er det som har gitt skolen den posisjonen den har i dag.

 

Hvor er vi?

Alt som kan gjøres på snø får du her! I Valdres ligger vi til høyt, og har et gunstig klima for stabile vintre med snø fra november til mai. Det gir deg glimrende muligheter til å bruke mye tid i bakken med ski eller brett. Vi har også 1200! km med oppkjørte langrennsløyper du kan lange ut i.
Valdres Folkehøgskole er et høgfjellseventyr! Skolen ligger ved foten av Jotunheimen. Det gir oss tilgang til tinder, bre og vann.

Valdres har utallige stølsveier og stier inn i fjellheimen. Dette gir perfekte sykkelområder på inntil 1100 meter over havet. Vi ligger i gå/sykkelavstand til innlandsbyen Fagernes. Avstander; 18 mil til Oslo, 33 mil til Bergen og 38 mil til Trondheim.

Fasiliteter

 • 122m2 Buldreanlegg! Profesjonelt bygd i kompleks 3d-struktur
 • Gymsal
 • Valdres Storhall i gåavstand fra skolen med innendørs idrettsanlegg på 120 x 90 m inkl. stor klatrevegg med 16 m høyde
 • Spinningrom med 20 gode spinningsykler og godt musikkanlegg
 • Trening-/styrkerom med apparater og slynger for basistrening
 • Sandvolleyballbane
 • Grusbane/fotball
 • Isbane for hockey
 • Egen railepark med flomlys
 • Klatrefelt
 • Keramikk-, tekstil- og sløydsal
 • Skistall og prepperom
 • Kort vei til langrennsløyper og bakkekjøring

Fysioterapeut/manuellterapeut

Vi er en aktiv skole med fysisk aktive elever og vi ønsker å gi dem kompetanse og forebyggende behandling slik at de blir dyktigere og sterkere. Derfor har vi knyttet en fysioterapeut/manuellterapeut til skolen slik at du skal få veiledning av høy kvalitet.

Kompetanse

Valdres folkehøgskole har status som 3D-veiledningsskole. Det betyr at vi har kompetanse til å utvikle våre elever med hensyn på: sterke egenskaper og evner, valg av verdier, relasjonelle ferdigheter og trygt selvbilde. Vi har egen veileder på skolen som du kan snakke med om det som er viktig for deg.
Fullført folkehøgskoleår gir 2 tilleggspoeng til høyere utdanning.

Elevplasser 

Valdres folkehøgskole har en relativt balansert fordeling mellom gutter og jenter. Gjennomsnittsalderen er 19,5 år og aldersgrensen er 18 år. Skolen har plass til vel 140 elever. De siste årene har skolen vært helt full, så det anbefales å være med førsteopptaket som starter 1. februar. De fleste bor i dobbeltrom på egne internat.

Rusfritt miljø

Valdres folkehøgskole har null-toleranse når det gjelder alkohol og andre rusmidler når du er elev hos oss. Dette er noe vi har veldig god erfaring med og noe vi har praktisert i mange år. Vi får også gode tilbakemeldinger fra elevene våre på dette. Vi tror dette også har bidratt til at Valdres folkehøgskole er kjent for å ha et veldig godt sosialt miljø blant elevene. For å ta i mot en skoleplass vil du også måtte skrive under på at du godtar dette reglementet i opptaksbrevet.

Kristent tilbud

Dersom du som elev ønsker det, er det et frivillig tilbud om å delta på kveldsmøter og samtalegrupper. På samtalegruppene diskuteres eksistensielle spørsmål, og det deles tanker rundt tro og liv. Her møtes elever med ulik bakgrunn. Dette er det mange elever som synes er meiningfylt og fint, og vi har i år en oppslutning på 60-100 elever både på samtalegruppene og møtene.

Hva sier elevene?

Ratingbyrået EPSI Norway har gjort en nasjonal undersøkelse på folkehøgskoler i Norge, og alle de 3 siste årene har vi havnet på pallen blant folkehøgskolene. Det er vi stolte av! 

 • "Det er bare helt magisk! Hvem sier vel nei til å mest sannsynlig få sitt livs beste år?"
 • "Det var det beste året i mitt liv, så langt! Kjem til å leve på dette året i mange, mange år framover, alt var over alle forventninger! Valdres Folkehøgskole var/er fantastisk! Fortsett som dokke har gjort til no, så kjem skulen til å vare for evig! Takk for alt!"
 • "Dette har vært det beste i mitt liv. Mitt valg av folkehøgskole har vært mitt livs beste valg hittil i livet. Jeg ville aldri vært foruten."
 • "Valdres Folkehøgskole er absolutt den "fantastiskeste" skolen jeg noen gang har gått på. Dette er et år (eventuelt 2, hvis du er heldig) som ikke kan beskrives med ord, og som ikke har en prisgrense når det gjelder kostnader. Rett og slett perfekt MIDT I VINTEREVENTYRET."
 • "Valdres folkehøgskole er fantastisk, og det endret mitt liv til det bedre! Jeg skulle gjerne ha gått der igjen og igjen og igjen og igjen!"