Søk her SØK HER

Verdigrunnlag

Våre verdier: Ekte - Modig - Vekst - Kjærlighet

Her er du velkommen som den du er, uavhengig av din bakgrunn, politisk tilknytning, livssyn og tro. 

Vi legger vekt på ekte møter mellom mennesker, der du våger å være deg selv.

Vi ønsker at du skal få erfare at kristen tro kan være:

  • Nestekjærlighet i praksis, lokalt og globalt.
  • Livsglede og engasjement.
  • Omsorg for skaperverket; naturen og oss mennesker.

 

Valdres folkehøgskole er eid av Norges KFUK-KFUM, en kristen barne- og ungdomsorganisasjon som kjemper for unge menneskers rett til å leve og utvikle seg som hele mennesker og som bygger åpne og trygge fellesskap der unge mennesker deltar og har innflytelse. KFUK-KFUM har over 18.000 medlemmer over hele landet og er en del av verdens største kvinnenettverk YWCA og verdens største ungdomsbevegelse YMCA.

KFUK-KFUMs slagord er «Vær deg selv. Stå opp for andre.» Å være seg selv betyr at man kan delta uten å måtte gjøre seg til eller føle press på å prestere. Å stå opp for andre vil si å gjøre godt og kjempe for rettferdighet, der vi bor og i verden.

KFUK-KFUM eier også Sunnmøre Folkehøgskule, Rønningen Folkehøgskole, Folkehøgskolen Nord-Norge og Svalbard folkehøgskole. Gjennom folkehøgskolearbeidet skaper KFUK-KFUM trygge fellesskap som bidrar til at unge mennesker kan utfolde seg og utvikle seg som mennesker.

KFUK - KFUM sine verdier: Åpen  Modig  Trygg Utviklende Rettferdig

KFUK-KFUMs formål er å utvikle og ta ansvar for hele mennesket med ånd, sjel og kropp. Vi vil hjelpe mennesker å leve og vokse i tro på Jesus Kristus og mellommenneskelig forståelse, samt utfordre til engasjement og handling i kirke og samfunn, lokalt og globalt.

undefined"Vær deg selv. Stå opp for andre."

Kristent tilbud
Dersom du som elev ønsker det, er det et frivillig tilbud om å delta på kveldsmøter og samtalegrupper. På samtalegruppene diskuteres eksistensielle spørsmål, og det deles tanker rundt tro og tvil. Her møtes du med respekt uavhengig av din bakgrunn. Dette er det mange elever som synes er meningfylt og fint, og vi har i år en oppslutning på 100 elever både på samtalegruppene og møtene.