Søk her SØK HER

Hva er folkehøgskole?

Folkehøgskole handler om fart og hvile, moro og alvor, utfoldelse og ettertanke, samtaler og seminarer, bredde og fordypning, helhet og detaljer, både fag og det sosiale liv - altså både hjerne og hjerte. Du vil få opplevelser som er nyttig for studier, arbeid og fritid resten av livet - ett år du aldri vil glemme.

Spennende og nye fag for deg, dyktige lærere med mye erfaring, fri fra eksamener og lekser, nye venner, internatliv, elevkvelder, spennende ekspedisjoner i inn- og utland og mye, mye mer.

Valdres folkehøgskole legger til rette for at akkurat du - med dine erfaringer - skal få utfolde deg og utforske dine muligheter.

Inspirasjon - Valdres folkehøgskole søker med andre ord å legge til rette for å utvikle hele deg - at du kan bli et mer kreativt, myndig og fordomsfritt menneske.

Linjefagene er det du søker på. Du vil tilbringe mest tid her.

Valg- og fellesfagene har stor variasjon, og vi tilbyr mange og gode fag. Mange muligheter å velge mellom innenfor valgfagene. Mange velger vår skole pga vårt gode valgfagstilbud! Fellesfag er noe alle har uansett linjevalg. Vi har fag som internattime, kristendom, psykologi, prosjekt og seminar.

Livet på Valdres folkehøgskole består også av at du bor på internat, fortrinnsvis med en av dine medelever. At du bor på skolen betyr at skillet mellom skole og fritid mykes opp. Valdres folkehøgskole er kjent for å ha et veldig godt sosialt miljø.

Gjennomsnittsalderen på elevene er ca. 19,5 år, og fordelingen mellom gutter/jenter ca. 50/50 med en liten variasjon fra år til år.

Velkommen til et år midt i vintereventyret!

Det finnes over 70 ulike folkehøgskoler. Du kan finne alle folkehøgskolene ved å klikke deg inn på: www.folkehogskole.no