Studiereise

Tanzania og Kilimanjaro

IBA - hovedbilde.jpg

Afrika

 

I løpet av ukene i Tanzania kommer du til å oppleve litt av alt. Det er en annen verden. Alt i fra giraffene som står og tygger ute på savannen, til markedet i byen der alt fra fisk til vaskemiddel selges i løsvekt. Det er hundretusen nye inntrykk, og midt i alt det nye kommer du til å møte et åpent og imøtekommende folkeslag som alltid har god tid.

Du får også oppleve å presse deg selv til nye høyder, ved å bestige verdens høyeste frittstående fjell, Kilimanjaro, på 5895 moh. Turen til Kilimanjaro er en stor opplevelse, der du får vandre gjennom et helt unikt landskap som stadig endrer seg på vei mot toppen. Du vil bli mer sliten enn du noen gang har vært, samtidig som du opplever hvor langt du kan strekke deg ved hjelp av samholdet i gruppa og lykken ved å komme til neste camp. Og det er få ting som kan sammenlignes med mestringsfølelsen og gleden over å komme helt til toppen!

En elev forteller
Magnus Sandven
#

Turen til Tanzania og Kilimanjaro er en av de beste turene jeg har vært på. Det er en fantastisk tur ifra ende til annen fullspekket med fantastisk natur, kultur og opplevelser. På veldig kort tid rekker du å få med deg det aller beste som Tanzania har å by på. All naturen man får se er helt fantastisk. Man drar på safari ut til store slettemarker der en får se mange av de fascinerende og ville afrikanske dyrene. Man drar også til en gjemt perle langt inne i landet, der man kjører på humpete jordveier i et dødt og øde landskap i lange stunder, før man plutselig kommer frem til en frodig oase med deilig, varmt og krystalklart vann. Sist men ikke minst så er det hele turen opp til toppen av Kilimanjaro. Det er den mest spektakulære og fantastiske turen jeg har vært på. Hele veien opp går man og er helt fasinert over det utrolig vakre landskapet, som skifter gradvis mens man nærmer seg toppen. Ifra å være i det fuktige lavlandet med jungel rundt seg på alle kanter går man oppover i høyden til et stadig skiftende landskap som man aldri rekker å gå lei før det kommer ett nytt type landskap som man kan beskue. Når man nærmer seg toppen og den siste etappen, er du så høyt opp at man kan se utover noe som føles ut som hele afrika. Når natten strekker til dukker også en stjernehimmel helt uten like frem, en himmel som overgår selv de villeste drømmer. Ikke bare er det utrolig naturopplevelser man får med seg, men man rekker også å få oppleve samfunnet og kulturen i landet, både i form av shoppingturer på markedet i Moshi, og også ved at man besøker en lokal barneskole. Der får man etterpå være med ett av barna hjem, hvor man så blir inkludert i barnets familie som om man skulle vært en del av søskenflokken. Det er en fantastisk opplevlse som gir et sterkt inntrykk på hvordan det er å være en borger i Tanzania og man får lært mye av hvordan kulturen fungerer.

Det som står igjen som det sterkeste minnet og beste opplevelsen med turen til Kilimanjaro er all den utrolig flotte naturen landet har å by på, og det sterke samholdet som blir dannet i gruppen når man i fellesskap overvinner bragden det er å komme seg til toppen.

Søk nå
Våg mer