Studiereise

Sør-Afrika

Favorites24.jpg

Etter et år på Valdres folkehøgskole vil du sitte igjen med mange utrolig flotte minner, nye erfaringer og berikende opplevelser. Hele skoleåret er fylt med ting som gir deg et nytt perspektiv på livet.

Utenlandsturen vår til Sør Afrika er intet unntak. Ikke bare skal du dykke med hvithai i det Indiske hav og surfe på perfekte bølger i Atlanterhavet.  Du skal også oppleve det mangfoldige dyrelivet Afrika har og by på på safari. Vi utforsker Cape Town med de store kontrastene mellom fattig og rik, og vi besøker townships for å få et nært og gripende møte med lokalbefolkningen. Vi kommer også til å få muligheten til å gi noe til de som virkelig trenger det, med vårt eget bistandsprosjekt. Vi bør absolutt inkludere en tur til toppen av Table Mountain hvor utsikten er helt fantastisk! Robben Island vil gi deg gode inntrykk av Sør-Afrikas historie, og ved Cape Point kan du stille deg på skillet mellom det Indiske Hav og Atlanterhavet. Fra fyrtårnet får du den beste utsikten over land og sjø! Du skal ikke se bort ifra at bagetten din blir nappet fra deg av en frekk bavian, eller at vi må kjøre sikksakk mellom skilpadder og strutser på veien. Etter litt krusing langs den naturskjønne østkysten blir det flyging på en av verdens fineste spots for paragliding! Her er ikke ord beskrivende nok, du må oppleve det!

Dette ble en bitteliten smak av din kommende tur til Sør-Afrika. Resten forblir en hemmelighet og et uoppdaget eventyr!

En elev forteller
Einar Halsnes
#

Allereie første dagen i Sør-Afrika var vi i gang med moroa. Vi befant oss då i Cape Town, og var plassert på ein fin plass ved foten av Lion ́s Head. Fjellturen var for mange over all forventning, det var ikkje lange vegen opp, men når ein kom på toppen hadde ein utruleg flott utsikt over byen, stranda og havet. Det heile vart toppa med ein knallraud solnedgang, som sikra oss dei finaste bileta fra heile turen. I Cape Town var det bistand som var i hovudfokus, der vi jobba for YMCA. Her fekk vi friska opp hovudkontoret med flotte fargar, dekorert ein Hiv-konteinar i byen, og gjorde eit tappert forsøk på å merke ei fotballbane. Mykje av tida gjekk og til andre aktivitetar som surfing, gokart, Robben Island, Cape Point, grillkos, vertsfamilie og varme dagar på stranda. Det kjekkaste var kanskje då vi var på ei pingvinstrand, der vi bada og hang med mange mini-pingvinar som stod og såg på oss. Etter ei veke i Cape Town gjekk turen vidare til Wilderness, dette var min favorittdel av turen, for der var det nemleg flyging med paraglider som stod på planen. Vi budde langs stranda i eit stort hus der vi fekk servert fruktsalat kvar morgon før vi reiste ut for å fly. Dei dagane det var dårleg flyvær, hadde vi mykje ant vi kunne gjere. Vi spelte for eksempel paintball og køyrte firhjuling. Ein dag eg hugsar spesielt godt var då nokre av oss padla innover ei elv, med fult av apekattar hengane over oss. Innerst i elva fann i ein foss som vi kunne hoppe ifra, det er kanskje ein av topp tre minner i fra turen. Høgdepunktet for turen var likevel strikkhoppet fra ei bru på 216 meter! Det er kanskje noko av det råaste eg har gjort. Når vi i tillegg fekk sjansen til å hoppe i fallskjerm, sleit eg med å ha bakkekontakt før vi var tilbake til kalde Norge. Denne turen vil eg aldri gløyme.

Søk nå
Våg mer