Studiereise

Nord-Italia

På høsten drar Freeride-Jotunheimen til Gardasjøen i Nord-Italia for å leke seg i fjellene med klatretau og stisykkel!

IMG_7081.jpg

Europa

Vi bor i Arco, som ligger helt nord ved Gardasjøen og er omringet av fjellkjeden Dolomittene. Mange anser Arco som verdens klatrehovedstad og da er det kanskje ikke overaskende at områdene rundt byr på fantastisk steinformasjoner med flere tusen klatreruter fordelt på hundrevis av klatrefelt! Her skal vi boltre oss med klatruter i alle vanskelighetsgrader, med nydelig utsikt over Gardasjøen, spennende limestone-formasjoner å klatre på og med klassen som heiagjeng.

Fjellene rundt Gardasjøen byr også på herlig terrengsykling med hundrevis av stier som bukter seg nedover fjellsiden før de ender nede ved sjøen. Vi leier stisykler og sitter på med busser som tar oss langt opp i fjellene for å kunne nyte flere timers stisykling tilbake til stranden! Etter å ha syklet over 1500 høydemeter nedover på sti er det godt å komme tilbake til stranden for å nyte et bad før vi planlegger morgendagens aktiviteter.

På Freeride-Jotunheimen har vi to studieturer. Men det er vanskelig å beskrive studieturen nummer to ettersom den forandrer seg fra år til år. Du som elev er nemlig med på å bestemme hvor vi skal dra! Istedenfor å booke en reise langt i forveien følger vi sammen med på værmeldingen. Er det meldt tidens snødump et sted vi har lyst å reise til? Kanskje vi da hiver oss på neste fly med skia i bagasje? Østerrike, Bulgaria, Makedonia, Lofoten, hvor vil du dra? Med en klasse som er gira på ski og snø blir det som regel en tur preget av svært god stemning, mange «high fives» og store pudderglis!

Søk nå
Våg mer
Valdres folkehøgskole

N-2920 Leira i Valdres
61 35 95 00
valdres@vintereventyr.no

Informasjon
Varsel fra yr.no 5 2.2 m/s Delvis skyet