Studiereise

New Zealand

DSC_7849.jpg

New Zealand er definitivt landet for de som søker det ekstreme. Det er også et land med vakker og variert natur med majestetiske fjell, troiske skoger og turkisfarget hav. På reisa får du oppleve kombinasjonen av disse elementene! Bedre blir det ikke.

Reiseruta går fra Nordøya til sørenden av Sørøya, slik at du får oppleve store deler av landet. Dagene er fullspekka med aktivitet og du får blant annet utfordret deg i det våte element med rafting, svømming med ville delfiner, surfing og canyoning (juving) og i høyden med strikkhopp og fallskjermhopp med utsikt over dramatisk fjellandskap. Du får komme tett på naturen med trekkingtur til Tangariro – kjent som vulkanen i Ringenes Herre, havkajakk blant Sørøyas mange øyer og hvite strender og vandretur i fjellkjeden «de Sørlige alper» med utsikt til New Zealands høyeste fjell, Mt. Cook (3754 moh.).

Det blir mye adrenalin og aktivitet, men blir også smak av storbylivet i hovedstaden, Wellington, shopping i Queenstown og sosiale kvelder og bilturer med klassen. Gjennom reisa vil du oppdage og lære mer om hvordan urbefolkningen, Maoriene, preger nåtidens New Zealand og det vil bli mulighet til å besøke innspillingssteder for Ringenes Herre.

En variert, opplevelsesrik tur der du får testet dine grenser!

En elev forteller
Julie, Anders, Knut Alfred, Sander og Erik
#

Det første vi gjorde når vi kom til New Zealand var å besøke en Maori-stamme der vi skulle bo de første to nettene. Her lærte litt om kulturen og historien til urbefolkningen, noen som var utrolig spennende. Den andre dagen delte vi oss i to, der den ene gjengen reiste til Hobbiten og den andre reiste til Black Sand Beach og ble solbrente. Etter noen fine dager hos Maoriene reiste vi videre til Rotorua, en nydelig liten by der vi raftet og prøvde zorbing. Så gikk ferden videre til selveste ”Mount Doom” (vulkanen fra ringenes herre), som skulle bestiges, turen ned fra fjellet var lengre enn forventet og det var derfor godt at vi kunne slappe av de to neste dagene i Wellington, New Zealands hovedstad. Videre dro vi til Sørøya der spenningen var stor da vi skulle hoppe i fallskjerm, og etter adrenalin kicket reiste vi til et freiparadis uten like, der vi padlet kajakk i nydelig grønt vann med seler som tittet på oss fra land. Surfing og standup padling var det neste som sto på planer. Etter mange timer i vannet fikk alle surfet på hvert fall en bølge. Nå var det ennå en fjell tur som sto på planen. Vi gikk opp over 900 trappetrinn for å få en nydelig utsikt til selveste Mt. Cook. Rosinen i pølsen var da vi reiste til ekstremsports hovedstaden Queenstown. Strikkhopp i ville omgivelser, koselige gågater, høy fart og spenning i lugeløypene og burgerspising til den store gullmedaljen kan oppsummere denne byen. Hele turen var en fantastisk reise gjennom et fortryllende land. Vi lærte hveranre bedre å kjenne og fikk oppleve et land med store variasjoner. Etter tre uker i New Zealand kunne vi alle sitte igjen med et smil om munnen og et minne for livet.

Søk nå
Våg mer