Studiereise

Costa Rica

11.JPG

Sør-Amerika

Costa Rica er landet som er et "must" på bucketlisten. Costa Rica er kjent for sin vakre natur, rike dyreliv og ikke minst er det et eldorado for eksotisk friluftsliv. Landet ligger i Mellom-Amerika med Stillehavet på den ene siden og det Karibiske havet på den andre. På denne turen skal vi oppleve det beste Costa Rica har å by på og leve det costa ricanere kaller for "Vida Pura" som betyr "rent liv". Vi skal bo hjemme hos lokale bønder i San Carlos hvor vi får ta del i deres hverdag. Vi skal praktisere spansk, plante ananastrær, melke kyr og om du er sulten er ikke banantrærne langt unna. Videre drar vi mot den majestetiske aktive stratovulkanen Arenal og går gjennom regnskogen på lavastier opp mot utsiktspunkt 1968 moh hvor vi beundrer vulkanene så nærme som mulig. Etterpå avkjøler vi oss med bading, tester balansekunsten med SUP (Stand Up Paddeling) og kajakkpadling i lagunen mens apekattene følger nysgjerrig med fra trærne. Det blir også mulighet for å fly gjennom luften 200 meter over regnskogen på zipline, og rappellere ned fosser. 

Når vi har utforsket regnskogen, vulkaner og livet på landsbygda drar vi mot den karibiske kysten. Her skal vi lære costa ricansk kokkekunst og den karibiske dansen Calypso som er en blanding av merengue, salsa og bachata.

Vi nyter dager med snorkling, dykking og bading på kritthvite strender med turkisblått hav der det kun er et lite steinkast mellom hengekøyene og kokostrærne. For de som ønsker blir det også mulighet til å prøve tandemparagliding i Uvita. Videre mot Monte Verde, hvor vi skal drive frivillig arbeid, opplever vi adrenalin og skrekkblandet fryd med rafting i den kjente elven Sarapiqui. I Yorkin Talamanca i den tropiske regnskogen besøker vi Bribri urfolket og tar del i deres skikker og tradisjoner. Costa Rica-eventyret avsluttes med en smak av det moderne bylivet i hovedstaden San José og med en tur til markedet. 

Studieturen vil bli en unik og uforglemmelig miks av historie, kultur, naturopplevelser, sport og møter med mennesker. Det blir intenst, annerledes, kontrastfylt og spennende!

Søk nå
Våg mer