Global Glede

Ta et steg ut og bidra til noe større enn deg selv. Du kan nå gripe muligheten til en ekstra opplevelse gjennom skolens freds- og bistandsprosjekt. Siden 2012 har elevene støttet Lushoto – en fjell-landsby i Tanzania.

Morsomt

Bli med i teamet med 7 elever fra flere linjer pluss to stipendiater. Det blir gøy å få hele skolen med på prosjektet gjennom bl.a. globalløp, godhetsdag, basarer, loppemarked, kreative konkurranser. Det å jobbe i team med noe så meningsfylt gir mye rein glede!

Lærerikt

Du får lære utrolig mye om freds-bistandsarbeid gjennom vår partner i Tanzania, dyktige folk i KFUK-KFUM Global Norge, organisering av happenings og aktiviteter og kunnskap om hvordan verden kan bekjempe fattigdom og urettferdighet. Elever har fått tilbud om jobb mens de har vært i dette prosjektet. Overraskende flott!

Reise Tanzania

Besøk prosjektet i Lushoto – Tanzania. En viktig del er å se hva innsatsen som elevene legger ned, går til, i gode tiltak i Lushoto. Bli med våre lokale partnere og møt en fantastisk kultur som du kan få oppleve og lære utrolig mye av. Skolen dekker turen i sin helhet slik at innsamlede midler går uavkortet til folket.

Lushoto1

Bli med i komiteen 22/23

Stipendiatene orienterer om deltakelse i løpet av de to første ukene. Stay tuned ;-)

Les mer om prosjektet

Fjern fattigdom

Globallop Jenter

Globalløpet

Globalløpet er årets største begivenhet for Lushotoprosjektet ved Valdres Folkehøgskole. Elevene står på for å samle inn sponsorer og løpe til inntekt for prosjektet, og har løpt inn millioner av kroner for bekjempelse av fattigdom og å styrke ungdoms muligheter for en rettferdigere verden.

Dette er et stort og morsomt arrangement som ikke bare får alle elevene engasjert i prosjektet, men som utfordrer elevene til å tenke kreativt og nytt. De samarbeider med hverandre med å komme opp med nye ideer for alt fra innsamling til kostyme, og er kreative på måten de gjennomfører løpet på.