MOUNTAIN RESCUE

ALT OM LINJA

Dette er linja for deg som vil oppleve bratt friluftsliv til alle årstider. Klatre opp flotte fjell, lære deg om sikker ferdsel på bre og kjøre nydelige linjer på ski ned mange av Jotunheimens 2000 m topper. Å få så mye mestring at du blir en person med redningskunnskap nok til å være en av de gode hjelperne når det gjelder.

Reis

Alpene+Sverige

Fokus

Klatring + breferd + ski og skred

Bratt friluftsliv.

Hva gjør du om uhellet er ute og hjelpen er langt unna? På Mountain Rescue lærer du hvordan du kan bli en hverdagshelt og reddende engel. Her kan du utvikle dine egne ferdigheter å bli satt i stand til å gjøre dine egne vurderinger til fjells. Du vil også lære deg førstehjelp og kameratredning innenfor de ulike grenene.

Det bratte friluftslivet gir oss fantastiske og spennende opplevelser! Men det kreves kompetanse og erfaring for å ferdes trygt i bratte fjell, sommer som vinter.

På linja Mountain rescue bruker vi et helt år på å bli dyktige slik at vi mestrer utfordringene i krevende vill og vakker natur.

Priser

Kost og losj
75 000,-
Kost/losji dekker hus og mat i den tiden skolen er åpen.
Felleskostnader
15 000,-
Felleskostnader dekker bl.a utstyrsleie, kopiering, valgfag, fellesfag, fellesturer
Linjekostnad
48 000,-
Linjekostnader dekker bl.a. alle turer innland/utland, aktiviteter, instruktører, utstyrsleie

Studiereise

Opplev flotte skiområder i Alpene og kjenn på skikkelig melkesyre! her skal vi legge enn mengdetrening på ski, og nyte flotte omgivelser. Vi skal leike oss i store skianlegg, med endeløse nettverk av heiser og traseer. I tillegg prøver vi oss på topptur og masse fin offpistekjøring!

Turen toppes da vi skal vi skal gjennomføre et rednings scenario med helikopter i samarbeid med fjellredningtjenesten.

Gode opplevelser, leiking, plukking av kompetanse og god erfaring står i kø, opp til nesten 4000 moh!

For å sikre oss tid i forhold til avslutning av corona-pandemien, vil studieturene gjennomføres våren 2022.

Passer linja for deg?

Om du ser for deg fjellet som en av de fineste plassene du kan tenke deg være i, eller som en fremtidig arbeidsplass, vil dette året gi deg det du trenger. Dersom du har interesse for fjellsport, friluftsliv, glad i å være ute i det fri og et ønske om å bety noe for andre når det gjelder, så er dette uten tvil linja for deg.

 

Spørsmål om linja?

Send en mail til linjelærer, Even.

Even Berntsen

Even Berntsen

Prosjektleder Mountain Rescue - Alpene