X-SPORTS - NEW ZEALAND

Extreme aktiviteter - extreme gleder

Heftig og luftig og moro.

 • Terreng- og Downhillsykling
 • Surfing
 • Toppturer i Jotunheimen høst og vinter
 • Fallskjermhopp
 • Klatring og Buldring
 • Elvekajakk
 • Kiting
 • Skate- og Longboard
 • Solodøgn
 • Snøhuletur
 • Rafting
 • Strikkhopp
 • Alpint, Telemark og Snowboard
 • Skredlære
Se
video & bilder
Reis
New Zealand og Alpene
Les
mer om linja
Ikon

X-SPORTS - NEW ZEALAND

Extreme aktiviteter - extreme gleder

Ved X-sports New Zealand blir råskapen testet. Et bredt spekter av actionfylte aktiviteter vil pushe grensene dine og pumpe blodårene fulle av adrenalin! Det blir uforglemmelige opplevelser i spektakulært landskap. Landets høyeste fjellvillmark, Jotunheimen, er våre kulisser og lekegrind. Idylliske Valdres ligger midt i smørøyet for utførelsen av de morsomste aktivitetene som finnes! Brede smil og et fartsfylt skoleår venter i vintereventyret. 

Varierte utfordringer

X-Sports byr på store variasjoner. Det blir brusende moro i elven med kajakk og flytende svinger på longboard. Vi mister bakkekontakten i klatreveggen og med stisykling blir det slitsomme motbakker, uforglemmelige stier og dristige nedkjøringer. Det blir langturer i villmark med overnattinger i telt, hytte og snøhule. Dere skal utvikle dere til å gjøre smarte og trygge avgjørelser i utfordrende terreng og situasjoner, ikke minst når dere skal overnatte alene på solodøgn.

Snø og ski

Vintereventyret i Valdres byr på uendelige skimuligheter! Det blir både toppturer i høyfjellet og skikjøring og jibbing i Valdres skianlegg. Kiting på snø blir et høydepunkt i løpet av vinteren! Du får lære om skred og trygg ferdsel i vinterfjellet. Det blir vinterturer med overnatting i både snøhule

Pudder i Alpene

Vårsemesteret starter med tur til Alpene og de enorme anleggene rundt Schladming. Alpedrømmen om seks dager med bading i pudder og solskinn er innen rekkevidde.

Høyt og lavt på New Zealand!

New Zealand er variasjonenes land med langstrakte hvite strender, turkist vann og tropisk varme kvasse fjelltopper og snødekte isbreer. Landet er kjent som et eldorado for ekstreme aktiviteter og i kombinasjon med den vakre naturen er dette et perfekt utgangspunkt for magiske opplevelser! Du vil oppleve landet både høyt og lavt gjennom aktiviteter som strikkhopp, surfing, varme kilder, rafting, fotturer, luge, strandturer og kajakk. Turen går fra nord til sør og du vil dermed oppleve hele landet. Du vil også bli kjent med New Zealandsk kultur gjennom besøk hos urbefolkningen Maoriene og møte med lokalbefolkningen.

Passer linja for deg?

Tenker du aktivitetene kan bli for krevende for deg? Slapp av! På linja handler det ikke om prestasjon og det vil bli tilrettelagt slik at hver enkelt elev blir utfordra ut fra sine forutsetninger. Det kreves ingen forkunnskap for å starte på Xsports New Zealand, men du må være aktiv og motivert!

Endringer i tilbudet kan forekomme.

Spørsmål om linja?

Ta kontakt med linjelederne Sigbjørn: sigbjorn@vintereventyr.no  eller Mia: mia@vintereventyr.no.

Møt
Mia - linjelærer
Mia Nordbø

"For meg som lærer er det viktig at du som elev skal få utvide egne grenser gjennom fartsfylte og et bredt spekter av aktiviteter. Gjennom året ønsker jeg at du skal få store opplevelser du vil huske resten av livet og lære nye ferdigheter du har glede av etter endt folkehøgskoleår. Det er viktig for meg at du som elev skal få teste deg ut fra dine egne ønsker og forutsetninger og vil så godt det lar seg gjøre tilrettelegge for dette. Jeg vil også jobbe for at du skal trives sosialt i klassen og at det skal bli et godt samhold, slik at hver enkelt elev skal få et best mulig år!"

Utdannelse
Fysioterapeut. Årsstudium friluftsliv og naturguiding. Har vært elev på folkehøgskole.

Yrkeserfaring
Ansatt siden høsten 2013 som linjelærer på linjene Bratt friluftsliv – Himalaya og Xsports-New Zealand. Jobbet som fysioterapeut, miljøarbeider for sesongarbeidere for KRIK Hemsedal vinteren 2013.

 

Velg
Spennende valgfag
Søk nå!
Våg mer