PARAGLIDING - DET INDISKE HAV

Har du noen gang drømt om å fly?

Gjør det!

 • Paraglidingsertifikat,
 • Dykking!!
 • Paragliding på øya La Rèunion i det Indiske hav
 • Juving
 • Paragliding i Spania, Sierra Nevada
 • Flyging i løft og hang
 • Spektakulært friluftsliv i Jotunheimen
 • Toppturer på ski eller brett
 • Kitekurs
 • Klatring ute/inne
 • Tinderangling
 • Skredlære
 • Paintball
 • Snorkling
 • Dykking blandt koraller
 • Havkajakk
 • Teltturer
 • Snøhuletur
 • Hundekjøring
 • Brattkort
Se
video & bilder
Reis
Lá Reunion og Sierra Nevada
Les
mer om linja
Ikon

PARAGLIDING - DET INDISKE HAV

Har du noen gang drømt om å fly?

Har du noen gang drømt om å kunne fly? Ønsker du å oppleve å sveve over en kritthvit strand med delfiner lekende under deg? Ønsker du å reise til de noen av de fineste stedene i verden? Den utrolig populære paragliderlinjen har klart å gjøre drømmer virkelig år etter år!

I tillegg til å boltre oss i Jotunheimen med pudder til knærne, klyve opp på kvasse tinder, sitte rundt et bål med gode venner, skal vi fly over verdens fineste landskap. I Norge, i Spania og ikke minst på eksotiske La Réunion - et sydhavsparadis du garantert ikke har sett maken til!!

Ta en titt på Facebook for bilder og video!!

Paragliding og mye mye mer! i Norge, Sierra Nevada & Det indiske hav!

Paraglideropplæringen starter i Norge, her flyr vi først i skolebakken før vi går over til de høye flyturene. Vi har praktfulle flysteder i nærheten av skolen, men for å få best mulig erfaring og opplæring fortsetter vi kursingen i Spania og Sierra Nevada. Her bor vi sammen i tidenes koseligste atmosfære, med meget god mat og leiligheter omringet av palmer og flere badebasseng. La Rèunion: Vi har funnet det aller mest perfekte paragliderparadis på jord. Tenk deg å sveve høyt over et landskap man i fra før sliter med å beskrive med ord. Og et sted det nesten alltid er flybart, med rekord på 350 flydager i året.

Det indiske hav og øya La Réunion - Verdens mest eksotiske reisemål!

Et sydhavsparadis du garantert ikke har sett maken til!

Det er faktisk utenfor fatteevne hva denne øya kan tilby av opplevelser og inntrykk:

Tette jungler, med hemmelige oaser og fossefall som lyser opp den frodige vegetasjonen. Isolerte landsbyer uten veier som uventet dukker opp klistret til fjellsidene. Kvasse fjell og spektakulære grønne daler. De dramatiske forandringene i fauna og klima gjør det denne øya til et reisemål du ikke finner maken til andre steder. 

Kontraster:  Øde vulkansk landskap og røde ørkensletter byr på mektige opplevelser!

Her er det aktive vulkaner og fjell over 3000 meter, der vulkansidene er dekket av jungel. Vulkanen Piton de la Fournaise våkner til liv med jevne mellomrom, og er man på rett sted til rett tid kan vulkanen byr på storslått underholdning.

undefined

Rèunion har noen virkelig fine hvite strender med turkise laguner og korallrev utenfor. Her er det dykking blant korallene med sikt i verdensklasse. Ellers er de fleste strendene på La Réunion svarte av lava, men likevel nydelige for bading og vannsport.

Réunion ligger 800km øst for Madagaskar. Det er kun de seneste årene at turister fra andre land har begynt å oppdage denne lille magiske øya, hvor 50% er regulert gjennom UNESCOs verdensarv liste.

Denne forbløffende øya er som et fjell plassert i det Indiske hav, med Piton des Neiges som rager 3 069 meter over havet. Réunion har en svært etnisk blandet befolkning med mange tradisjoner og interessant kultur. Hva med å pirre sansene på det travle markedet i Saint-Paul?

Det er bare å gjøre seg klar til en opplevelse utenom det vanlige. Dette er en av turene som står helt på listetoppen over de mest spektakulære flyturer i verden!

Faktisk hender det rett som det er at en ørn kommer seilende bort til deg, for å undersøke hvilken merkelig fugl du er. At det her er snakk om mektige naturopplevelser er det ingen tvil om. Det er deg og naturelementene!

Kultur og minnerike møter med nyemennesker

undefined

 

Så mye mer: Toppturer på ski med både slush og pudder!

På grunn av skolens flotte beliggenhet, må vi bare få med oss toppturer på ski og brett! Fjellene i Jotunheimen byr på spennende nedkjøringer for alle nivå.

undefined

Kvasse tinder og adrenalinfylte naturopplevelser

Jotunheimen med sine kvasse rygger og majestetiske topper, skal være vår lekeplass dette året! I taulag skal vi krysse isbreer og bestige flere 2000m-topper. Samhold og samarbeid er essensielt for å lykkes på disse spenstige turene!

 undefined  undefined

Friluftsliv

I forbindelse med våre mange turer vil du få kjennskap til friluftsliv, bålkos og teltliv. Hva smaker vel bedre enn varm kakao, nygrillet marshmallows sammen med gode turkamerater rundt bålet? Dagens opplevelser blir gjenfortalt og gjenopplevd i lystig prat i solnedgangen.

Snøkiting og klatring/isklatring

Skolen har enormt bra muligheter for variert klatring og buldring. Skolen har eget buldreanlegg og tilgang til innendørs klatrehall, samt utallige klatrefelt ute for alle nivå.

Gira på kiting? Hardangervidda er kjent som en av verdens beste destinasjoner for snøkiting! Her blir du kurset og får teste ut hva snøkiting går ut på.

undefined 

Egen Paraglider og Sikkerhet

Bli kjent med egen vinge! For å øke gleden og nytten vil du få låne ditt eget utstyr igjennom hele dette skoleåret. Utstyret vi bruker er alltid av det nyeste og sikreste for opplæring og flyging. Linjelæreren din er instruktør og vil følge deg tett hele skoleåret. I tillegg leies det inn flere instruktører med lang erfaring for å sikre at vi hele tiden ser alle og får fulgt opp alle til en hver tid.

Etter året på Altitude Paragliding vil du inneha mye kompetanse innen paragliding og du vil ha hatt tid til å modnes i denne fantastiske sporten. Du vil også få flysertifikat slik at du kan fly på egenhånd når og hvor du vil.

Passer denne linjen for deg?

Det kreves ingen forkunnskaper eller erfaringer for å starte på Altitude - Paragliding - Sør-Afrika, men du må være aktiv og motivert!

Kanskje du har en drøm om å bestige en fjelltopp, pakke ut vingen, spenne på deg seletøyet, og løpe ut i fritt svev høyt over bakken?
Nå har du sjansen!

 

Ta en titt på Facebook for bilder og video!!

Ta en titt på Facebook for bilder og video!! 

Møt
Hannes - linjelærer
Hannes Sveinsson

"Jeg vil jobbe for at du får oppleve muligheten til å påvirke hvordan ditt folkehøgskoleår vil bli sammen med dine gode klassekamerater. Du vil bli utfordret på å teste dine egne grenser og oppleve mestring sammen med gode venner. Bli introdusert for spennende naturopplevelser i noe av det beste Fjellnorge har å by på. Trygg og grundig opplæring i Paragliding, med god tid til modning og mulighet til å bli dyktig i sporten. Planlagte og spontane aktiviteter, et annerledes år der spennende opplevelser og sosialt samvær er i fokus. Gjør høytflyvende drømmer virkelige i vakre Norge og eksotiske La Réunion!"

Utdanning
Adjunkt med tilleggsutdanning. Faglærer i idrett og kroppsøving med fordypning i friluftsliv. Grunnfag psykologi og samfunnsfag. Befalsutdannig/Lederutdanning. Utdannet instruktør i paragliding med sertifisering for å undervise.

Klatreleder inne, PADI dykkesertifikat

Yrkeserfaring
Ansatt hos oss siden 2010 som linjelærer. Arrangert studieturer og bistandsarbeid i Nepal/Himalaya, Mexico, Sør Afrika, Spania og La Réunion. Tidligere yrkeserfaring; lærer i grunnskolen, rekruttbefal i luftforsvaret.

Velg
Spennende valgfag
Søk nå!
Våg mer