EKSOTISK FRILUFTSLIV - KARIBIEN

100% eksotisk

Helt annerledes.

 • Høydebane
 • Ørkensafari
 • Snørafting
 • Fjellturer
 • Tandemparagliding
 • Snorkling og dykking
 • Kajakk
 • Solodøgn - test deg selv
 • Kulinarisk bålmat
 • SUP - Stand Up Paddling
 • Zipline
 • Rapellering
 • Tropisk strandliv
 • Måneskinnstur på ski
 • Latin-Amerikansk dans
 • Langrenn og alpint
 • X-manøver - test dine grenser
 • Kamelridning
 • Blåis
 • Surfing
 • Kano
 • Spansk
 • Rafting
Se
video & bilder
Reis
Costa Rica og Marokko
Les
mer om linja
Ikon

EKSOTISK FRILUFTSLIV - KARIBIEN

100% eksotisk

En annerledes linje! Oppdag kontrastene mellom Norge, Costa Rica og Marokko. Reis direkte fra vintereventyret i Valdres til tropene og opplev Karibiens spennende verden.

Utfordre deg selv!

Du får oppleve spennende aktiviteter og friluftlivseventyret i ville og vakre Valdres med storslagen natur som klasserom. Fartsfylt snørafting, kriblende brevandring i taulag på blåisen, kulinariske bålmat, spenstige fjellturer, tindrende måneskinnsturer, ski/snowboard i alpinbakkene, sosiale hytteturer og kanoturer på blikkstille vann til skjulte perler. Du får lære/utvikle spansken din gjennom en muntlig tilnærming av språket. Du får prøve deg på solodøgn ute i villmarka og nyte koselige skiturer med bål.

Vi skal opp på fjelltopper med spektakulær utsikt i Jotunheimen, finne veien i blåisen på breen mellom dype bresprekker, utforske kremen av nasjonalparker og ha lange hyggelige kvelder rundt det knitrende leirbålet, og få venner for livet. Vi overnatter på hytte, i telt, gapahuk og ikke minst under åpen himmel med utsikt til en milliard stjerner.

Eksotisk friluftsliv

En uforglemmelig studietur til Costa Rica vil utfordre dine egne grenser med sports- og friluftslivsaktiviteter. Padle kajakk i vulkankrater omgitt av tropisk jungel og majestetiske vulkaner mens brøleapene følger nysgjerrig med fra trærne. Ta et dykk i det karibiske hav og oppdag fargerike fisk i sitt naturlige element. Paraglide langs hvite strender og turkisblått hav. Utforske den frodige jungelen og finne frem til varme kilder. Push grensene dine og kjenn på adrenalinkicket og elvas krefter når vi rafter ned bølgebrusende elver.

Arbeid og lev med lokale bønder i Costa Rica, på økologiske og miljøvennlig prosjekter.  Lær spansk og vær i nærkontakt med det costa ricanske folket. Vi skal bo og drive jordbruksarbeid sammen med lokalbefolkningen; plukke frukt og dyrke grønnsaker, lære spansk og tradisjonell dans, ha sportsaktiviteter og samlinger med lokalbefolkningen.

Studietur nr. 2 blir en reise til Marokko:

I det nordvestre hjørnet av Afrika ligger Marokko med sine snøkledde fjell, oaser, ørken og milelange strender. Med utgangspunkt i den sjarmerende fiskelandsbyen Taghazout skal vi utforske og oppleve kremen av Marokko. Taghazout har den perfekte miks av lokalbefolkning og surfere som har fått øynene opp for de førsteklasses bølgene som sandstrendene rundt har å by på. En typisk morgen starter med yoga på takterrassen i soloppgangen før vi drar ut for å surfe. Mellom kameler og lokale fisker som gjør klar fiskenettene og båtene sine på stranden får vi instruksjon av erfarne marokkanske surfere. Vi er klare til å fange våre første bølger, og kjenne på den ekstatiske følelsen av å fly på bølgene og være i ett med naturen. Når hviledagen kommer tar vi oss en fottur ut til Paradise Valley, og det er ikke uten grunn at dette stedet har fått dette navnet! Midt i det knusktørre landskapet ligger en frodig og grønn dal med naturlige bassenger og små fossefall. Her blir det muligheter for å slappe av, bade og utfordre høydeskrekken og kjenne på adrenalinet ved å hoppe fra klippene.

Det er obligatorisk å dra på ørkentur når man først er i Marokko. På vei til og fra ørkenen stopper vi i ulike landsbyer og lærer om hva de ulike menneskene lever av de forskjellige stedene. Lunsjen blir servert hos en lokal familie der mor i huset har et eget rom der hun sitter hele dagen og lager tepper for hånd. En annen plass lever de av safranproduksjon, og vi får også innblikk i hvordan de lager flotte keramikkprodukter av bare vann og leire. Vi ankommer ørkenen sent på kvelden og med lyset fra måneskinnet og stjernehimmelen rir vi ut i ørkenene og frem til en magisk teltcamp der det blir bål og servering av deilig lokal marokkansk mat. Neste morgen bli vi vekket  grytidlig for å gå opp på en sanddyne og se på soloppgangen. En uforglemmelig og magisk tur!

Marokkoeventyret avsluttes på et stort Soukmarked der du kan velge mellom alt fra marokkanske tekanner til et endeløst utvalg av krydder i alle farger. Her gjelder det å holde koken oppe og prute som de lokale for og unngå å bli lurt! Se reisebrev lenger nede på siden!

Studieturene vil bli en unik miks av historie, kultur, naturopplevelser, sport og møter med mennesker. Det blir intenst, annerledes, kontrastfylt og spennende!

Spørsmål om linja?

Ta kontakt med linjeleder Christine på epost: christine@vintereventyr.no

Endringer i tilbudet kan forekomme.

Reisebrev fra turen til Marokko som er skrevet av de tidligere elevene Heidi Kjærvik, Kristin Aven og Eline Loe Rønvik:

"Eit av dei finaste øyeblikka me hadde i løpet av folkehøgskuleåret vårt, var då me rei på kamelar i måneskin innover Sahara-ørkenen. Det heile toppa seg då me såg opp på ein stjerneklar himmel og fleire stjerneskot for over oss. Då me kom fram til leiren, vart me møtt av ein livleg og imøtekommande gjeng. Her vart me servert ein god middag. Resten av kvelden brukte me på å danse rundt bålet til både arabisk og norsk song. Me var så heldige at me fekk oppleve ein heilt nydeleg soloppgang morgonen etter, frå toppen av ei sanddyne. 

Resten av opphaldet budde me på ein surfecamp i den koselege fiskelandsbyen, Taghazout. Me hadde mange fine dagar på stranda, der me fekk lære å surfe. Surfeinstruktørane lærte oss fyrst det heilt grunnleggjande, før me etter kvart fekk bevege oss ut på dei litt større bølgjene. Det tok ikkje lang tid før me vart vandt med å bli mørbanka av bølgjene, ein følelse som me lærte oss å like.

Det å vakne til bønnerop klokka fem om morgonen, var i starten rart, men vart ein del av vår daglege rutine. Yoga i soloppgangen og frukost på takterrassen var også ein del av opplevinga. Me fekk òg eit innblikk i den marokkanske kulturen, blant anna då me besøkte ein souk-marknad i Agadir. Her var det mange som nytta seg av moglegheita til å kjøpe med seg eksotiske krydder og marokkanske tekanner. Ein dag besøkte me Paradise Valley, der me bada i vakre omgivnadar og hoppa frå høge klipper. Då fekk me oppleve ei anna side av det Marokko har å tilby.

Skulle tru opphaldet vårt i Marokko var lenger enn ei veke, så mykje som me fekk oppleve! Med nye surfeskills, koffertar fulle av krydder og afrikabukser, og mange erfaringar rikare, vendte me snuten heim mot vintereventyret."  

 

Møt
Christine - linjelærer
Christine Tilley

"På Eksotisk Friluftsliv Karibien kan alle komme som de er, og i løpet av ett år i vintereventyret skal vi sammen utforske ulike former for friluftsliv; brevandring, topptur, hundekjøring, tradisjonelt friluftsliv, surfing og mye mer. Her blir det utfordringer for alle nivåer, enten du er nybegynner eller erfaren.  I løpet av året skal vi kjenne på varmen fra bålet etter en lang dag på tur, ekstasefølelsen av å stå opp på surfebrettet, adrenalinet i fjellveggen og gleden av og endelig ha kommet opp på toppen!"

Utdanning
Jeg har en bachelor i arktisk friluftsliv og som arktisk naturguide. Et halvt årskurs med klatring og ski ved Nord Norsk klatreskole + 30 studiepoeng i spansk språk og latinamerikansk historie.

Yrkeserfaring
Høsten 2016 fikk jeg jobb som lærer ved Valdres folkehøgskole. Jeg har vært guide ved Basecamp spitsbergen, vært med som guide/trainee til Antarktisk med MV Fram og hundekjøringsguide på Svalbard.

Følgende kurs har jeg tatt: metodekurs bre, teknikk-kurs kajakk, Vinter C – Røde Kors, Skredkurs, Brekurs, førstehjelpkurs, jegerprøven, Brattkort og Advanced open water diver.         

 

Velg
Spennende valgfag
Søk nå!
Våg mer
Valdres folkehøgskole

N-2920 Leira i Valdres
61 35 95 00
valdres@vintereventyr.no

Informasjon
Varsel fra yr.no 2 1.1 m/s Lettskyet