Søk nå!

Villsnø og gladvinter

Valdres folkehøgskole

Valdres folkehøgskole 400 m.o.h. Vår høye beliggenhet og at vi er i ly av Jotunheimen gjør at vi slipper mye av det regnværet som vestlandet og lavereliggende områder får om vinteren. Vi har vinter slik vinteren egentlig skal være!

Klimaet gjør at vi har tørre høster og stabilt vintervær med snø i fra november til mai. For oss som er mye på ski og tur gir det gladforhold med hensyn på alt av uteopplevelser.

Og vi er en folkehøgskole med gode snøforhold også inn i framtida, med 27 flere skidager enn skimetropolene Hemsedal og Geilo:

 

Sakset fra bt.no i 03/08:

"Og aller best, skigledene vil vare lenge! Nylig kom det nemlig snøprognoser fra Meteorologisk institutt frem til 2025. 

Snøen vil aldeles ikke forsvinne fra våre fjellandsbyer, om noen skulle tro det

Snøen vil aldeles ikke forsvinne fra våre fjellandsbyer, om noen skulle tro det. Snarere tvert imot: Mens det i år kan regnes med 160 snødager på Beitostølen vil det i 2025 være 177 i denne fjellandsbyen. Altså nesten tre uker mer skigåing!  Både Hemsedal og Geilo vil i 2025 oppleve omtrent samme antall dager med skiføre som nå, begge med 150 snødager. Alt ifølge Meteorologisk institutt."

undefined

John Smits, meteorlog: "Valdresregionen er begunstiget med gjennomsnittlig bedre vær enn det som er normalt mange andre steder i Sør-Norge... Jeg tror nok flere av mine meteorlogkollegaer som har valgt Valdres som hytteområde, har gjort det etter å ha smugkikket på værstatistikkene vi har tilgang til på jobben."

(Sakset fra Valdresmagasinet nr. 3 2007)